Počas summitu prezidentov bude v hlavnom meste obmedzená premávka

10.06.2013 Bratislava

Bratislava 10. júna (TASR) - Ministerstvo vnútra SR upozorňuje verejnosť, že v súvislosti so summitom prezidentov v dňoch 12. – 13. júna v Bratislave dôjde k čiastočnému obmedzeniu plynulosti cestnej premávky medzi jednotlivými objektmi, kde sa budú chránené osoby pohybovať.

V stredu 12. júna bude popoludní a večer čiastočne obmedzená premávka na nábreží gen. L. Svobodu a v okolí Reduty. Od 17.00 do 22.00 h bude uzavretá Mostová ulica pre vozidlá a pre električky. Obchádzku pre vozidlá, ktoré pôjdu do hotela Carlton a do garáží bude regulovať dopravná polícia.

Vo štvrtok 13. júna bude v ranných a poobedných hodinách čiastočne obmedzená premávka na nábreží gen. L. Svobodu a v okolí Bratislavského hradu.

Bratislavský hrad bude v stredu i vo štvrtok pre verejnosť uzavretý.

Informácie poskytla Lucia Garajová, hovorkyňa ministra vnútra SR.

Aj pracovníci finančnej správy zaistia bezpečnosť prezidentov


O bezpečnosť prezidentov počas 18. summitu prezidentov krajín strednej Európy (12. - 13. júna v Bratislave) sa bude starať aj špeciálny tím colníkov s mobilným röntgenom. Colníci ho už v týchto chvíľach skúšajú na hrade, kde bude umiestnený počas celého podujatia.

"Prostredníctvom röntgenu budú skontrolované všetky predmety, ktoré budú určené na summit. Od batožiny či príručných tašiek, až po káble či iné technické vybavenie. Skenovať sa budú aj kytice pre prezidentov a všetko jedlo a nápoje, ktoré budú určené pre účastníkov stretnutia. Colníci s röntgenom budú k dispozícii nepretržite," uviedla Patrícia Macíková z Finančného riaditeľstva SR.

Röntgen colníci používajú od roku 2007 na skenovanie balíkov, batožiny a podobne. Medzi posledné ich úspešné zásahy patrí napríklad odhalenie pašerákov na východe Slovenska. V obci Ubľa sa usilovali v sadrových odliatkoch previesť na Slovensko nelegálne cigarety.
 

Vyberte región